5 genveje til at blive den mest effektive sælger på kontoret

Ditte Ydegaard

Som sælger kan dagligdagen føles som en rutsjebane🎢

Du skal både jonglere med telefonopkald, salgsmails, møder og hele tiden være opmærksom på kundernes behov.

Uanset om du er en garvet salgskonsulent eller helt grøn i faget er det en udfordring konstant at være produktiv i hverdagen.

Så hvordan fastholder du din pace og undgår at tabe det hele på jorden? 

I denne artikel har vi samlet 5 produktivitetsråd til dig, så du kan udnytte din arbejdsdag inden for salg eller mødebooking bedre og nå dine hitrater hurtigere. 

 

Salgstip #1

Lav en realistisk to-do liste ✔️

Todoliste-01

En god metode til at opretholde struktur, er med en to-do liste over dagens opgaver, men husk at være realistisk.

Hvis du står tilbage hver dag og kun har nået halvdelen af de oplistede opgaver, så har du taget munden for fuld, og følelsen af kun at have nået halvdelen er ikke opmuntrende.

Hvis du til gengæld kun skriver de opgaver på listen, som du sandsynligvis godt kan nå, så belønner du dig selv med et skud dopamin hver dag, når du sætter flueben ved alle punkterne. 

Listen bør være prioriteret, så du altid laver de vigtigste opgaver først.

Spørg dig selv: ”Hvad får mig tættere på at nå mine salgsmål?”. Så ved du, hvordan du skal rangere de forskellige opgaver.

Den sværeste del er ikke at skrive listen. Udfordringen er at udføre alle opgaverne og holde dig selv op på at få det gjort.

Opskriften er at samle al din motivation, lave listen realistisk og fokusere på det vigtigste – så kommer du til at gå fra kontoret med følelsen af at have vundet over dagen.

 

Salgstip #2

Lad teknologi klare arbejdet for dig  

Server-01

Teknologiske salgsværktøjer er til for at hjælpe sælgere og mødebookere med at blive mere effektive, men måske har du også hørt om begrebet tech overload?  

FOR mange teknologiske hjælpemidler kan nemlig også have den modsatte effekt og distrahere dig i hverdagen, så du bliver mindre produktiv.  

Derfor er du nødt til at være smart i dit valg af teknologi. Lad være med blot at fylde på med salgssoftware og salgsapps, men overvej grundigt, hvilke værktøjer, der faktisk hjælper dig. 

Evaluér de salgsværktøjer, du bruger på nuværende tidspunkt, og spørg dig selv, om de sparer dig for tid eller sluger din tid. Hvis de ikke hjælper dig, så fjern dem.

Der findes mange værdifulde sales enablement tools, som kan effektivisere dit salg, berige dine processer med data eller klare manuelle opgaver for dig.

Vainu er et eksempel på et salgsværktøj, der giver dig adgang til virksomhedsinformation, som kan gøre relationen til den potentielle køber mere personlig og drive salget fremad. 

 

Salgstip #3

Prioritér de mest købeklare leads 

Vægt-01

At jagte potentielle kunder, som aldrig kommer til at købe, er en af de fælder, som flest sælgere falder i. Det er en stor kilde til ineffektivitet både for den individuelle sælger og for teamet som helhed.

Hvis du ofte bruger unødig tid  potentielle kunder, som i sidste ende viser sig at bakke ud, så er det på tide at evaluere din salgsstrategi.  

For at undgå det, er du nødt til at kvalificere køberen tidligt i salgsprocessen 

Vær ikke bange for at stille det direkte spørgsmål: ”Hvad kunne få dig til at købe, og hvad er en realistisk tidsramme?”  

Vær opmærksom på at opfange indvendinger og stopklodser, du kan arbejde på at modargumentere.

Hvis ikke personen virker seriøs eller svarer blankt, at han ikke er interesseret, så er det bedst at stoppe salgsprocessen og gå videre til næste potentielle kunde.  

 

Salgstip #4

Få det bedste ud af enhver salgssamtale 

salgskald-01

Ikke to salg er ens. Enhver potentiel kunde har sine egne behov og sin egen unikke grund til at købe dit produkt eller din service.

Derfor er alle salgssamtaler med potentielle kunder en mulighed for at blive klogere på markedet, lære noget nyt om kundeadfærd og forbedre dine salgsteknikker 

Den potentielle kunde giver dig kun et begrænset tidsrum, så sørg for ad udnytte hvert et sekund af mødet.

Sæt dig for at identificere målet med salgssamtalen forud for mødet og lad dig ikke distrahere af forstyrrelser omkring dig.  

Når salgsmødet er veloverstået, så kig tilbage og spørg dig selv: ”Nåede jeg det mål, jeg havde sat for samtalen?”. På den måde justerer du hele tiden din salgsteknikså du er sikker på at holde den mest virkningsfulde og perfekte salgssamtale hver gang 

 

👉 Læs også: Vil du kende hemmeligheden bag den succesfulde salgssamtale?

 

Salgstip #5

Brug sociale medier til din fordel 

Socialemedier-01

Sociale medier er unik mulighed for dig som sælger til at skabe en mere personlig relation til potentielle kunder ved at linke op med dem på sociale medier.

Mange mennesker bliver hver dag udsat for utalige salgspitches, så hvis du vil skille dig ud fra mængden og gøre kommunikation mere direkte, er sociale medier og social selling en god strategi. 

 

Desuden er sociale medier, især LinkedIn, et genialt researchredskab, hvor du kan slå de fleste af dine leads op for at finde mere information om dem. 

Som du nok ved, kan du eksempelvis finde ud af, om I har fælles bekendte, eller hvad kunden har af interesser, hvilket kan være nyttig viden i en salgssamtale. Brug informationen til at gøre din kommunikation med kunden mere vedkommende og personlig.   

De 10 minutter ekstra, du skal bruge på at finde personen på sociale medier er godt givet ud i den anden ende.

 

👉 Få mere ud af din LinkedIn profil – download vores guide til social selling.

 

Den mest effektivsælger er ikke nødvendigvis den, der løber hurtigst

En effektiv arbejdsdag går ikke nødvendigvis ud på at ringe til så mange som muligt i din iver efter at lukke flest mulige aftaler eller booke flest mulige møder.

Nogle gange kan det betale sig at træde et skridt tilbage og evaluere dine processer.

Virker det, du gør, eller skal du ændre noget? 

Det handler nemlig ikke altid om kvantitet, men også om kvalitet. Det kan ofte betale sig at fokusere på at gøre tingene bedre fremfor at gøre dem hurtigere. 

Med de 5 tips kan du optimere din hverdag som sælger og i sidste ende booke flere møder, lukke flere aftaler og nå dit KPI’er 💪

 


 

Vil du booste dit salg med et effektivt salgsværktøj? 

Med Capturi kan du løfte sløret for, hvad du gør rigtigt, og hvor du skal ændre dine salgsteknikker.

capturi book demo