Den måske mest oversete mulighed for øget omsætning i telemarketing: Kvalitetssikring

Kvalitetessikring-udenbaggrund-01

 

Internettet bugner med tips og tricks til, hvilke salgsmetoder der virker, hvordan du øger salg og hvordan du kvalitetssikrer. Der er simpelthen uanede mængder af gode råd, eksempelsætninger og optimeringsprocesser, der lover, at netop DIT salgsteam slår alle rekorder med ét trylleslag.

 

Meeeen det lyder næsten for godt til at være sandt. Og er det ikke også næsten det? For man knækker ikke lige koden til at blive årets salgsvirksomhed ved blot ét klik på Google (men GID man gjorde).

 

Salgsmæssig kvalitet handler nemlig ikke kun om antal salg, eller om at Michaels salgsteam er meget hurtigere til at afslutte kald, end dit er.


Nej, salgsmæssig kvalitet handler i langt højere grad om antal salgskonverteringer, succesrater og performance gaps. Og så skal kvalitetssikringen altså også tilpasses din virksomhed.

 

 

Er du mere server-det-for-mig-på-video-typen, så har vi i samarbejde med Adversus lavet et webinar om netop dette emne, som du kan se lige her 👇🏼

 

 


Vi har udvalgt 6 konkrete tips til, hvad du kan gøre for at øge salgsraterne gennem kvalitetssikring – og hvordan du får det bedste ud af de medarbejdere, du allerede har.

 

 

Her er 6 tips til, hvad du kan gøre for at øge kvalitetssikringen


TIP 1: Skab en formaliseret ramme omkring jeres arbejde med coaching og feedback


Vidste du, at hitraten øges med op til 27 % med coaching, men at kun 32 % oplever at få kontinuerlig og kvalificeret sparring? Derfor har du ikke råd til at lade være med at sætte fokus på at implementere og effektivisere din coachingstrategi.

 

Her handler det ikke om at gå fra 0-100 på én dag, men snarere om at planlægge processer, hvor I sammen kan få skabt et solidt overblik over, hvad der skal ske i fremtiden.

 

Læs også: 4 salgscoaching niveauer: Sådan kommer du op i level!

 

TIP 2: Optag jeres samtaler og arbejd med systematisk genlyt som alternativ til medlyt


Du kvalitetssikrer måske gennem medlyt, hvor du sidder ved siden af din medarbejder, mens du lytter kaldene. På den måde kan du nemlig coache dit salgsteam med det samme, mens du kigger den enkelte sælger over skulderen.

 

Men, men, men! Det er faktisk ikke altid lige så effektivt, som man skulle tro. Det er nemlig ikke altid, du opnår en reel indsigt i kaldene. Måske får sælgeren svedige håndflader, føler sig overvåget eller taler hurtigere, fordi du kigger ham eller hende over skulderen.

 

Hvis du systematisk genlytter samtaler, kan du få et mere realistisk indblik i, hvordan dit salgsteam arbejder – både når du er i nærheden, og når du ikke er. Og det er de her informationer, du skal basere din coaching på!

 

TIP 3: Udvælg og definer 3-5 indsatsområder

 

Vælg nogle indsatsområder, som I i salgsteamet fremadrettet skal fokusere på. Er der nogle specifikke steder, der halter? Eller måske nogle områder, hvor jeres indsats fungerer særligt godt, som I skal have lært nyere medarbejdere op i?

 

Det kunne være, at en stor del af dit salgsteam har forbedret deres performance gap betydeligt, mens andre, nyere salgsmedarbejdere ikke kan følge med. Det kunne være en mulighed for, at I får lagt en specifik strategi for, hvordan I fokuserer jeres indsatsområder.

 

 

TIP!

Start med få indsatsområder og læg flere til, efterhånden som I bliver eksperter inden for udvalgte felter. Husk også, at I altid kan forbedre jer og derfor ikke bør slække på de indsatsområder, som I har brugt lang tid på at perfektionere jer inden for.

 

 

TIP 4: Hold regnskab med, hvordan den enkelte performer i
forhold til udvalgte indsatsområder


Du kan med fordel skabe dig et overblik over, hvordan den enkelte sælger performer ud fra et systematisk datagrundlag.

 

Ved at aflytte 10 tilfældigt udvalgte sælgeres salgskald ugentligt, kan du danne dig et overblik over, hvilke tendenser der er dominerende for de enkelte sælgere.
Så kan du basere dine anerkendende klap på skuldrene og løftede pegefingre på de data.

 

Kvaliteteskontrol2-01

 

TIP 5: Afhold ugentlige teammøder, hvor I gennemgår do's and dont's


Medbring eksempler fra den systematiske aflytning til jeres teammøder eller morgenbriefings. Det er en god idé at inddrage både gode og dårlige eksempler, hvorefter I sammen kan diskutere løsningsforslag.

 

Hvis der ses nogle generelle tendenser, så grib muligheden for at få italesat dem. Og så giver disse møder også rig mulighed for at give high-fives, spille hinanden op, så I får delt den allermest relevante viden med hinanden – på godt og ondt.

 

TIP 6: Brug teknologi til at løfte og effektivisere


Forsøg i videst muligt omfang at gøre data og samtaler tilgængelige – ikke kun for øvrige (team)ledere, men også for dit salgsteam!

 

På den måde kommer du hele vejen rundt i stedet for at basere dine fremtidige implementeringer på tilfældige nedslag – og det gør coachingprocessen mere effektiv (win).

 

Kvaliteteskontrol-01

Bonustip: Skyd genvej med kunstig intelligens

Her hos Capturi bruger vi AI og talegenkendelse til at optimere salgs- eller kundeservicesamtaler.

 

Vi tilbyder en platform, hvor jeres salgskald nemt og enkelt lagres, og hvor I kan coache ud fra data frem for mavefornemmelser.

 

Hvis du kunne tænke dig at vide mere om, hvordan du kan bruge teknologi til at forbedre dine salgsteknikker, din coaching og meget mere, så læs mere her og start en 14 dages gratis prøveperiode.