6 ting du for guds skyld IKKE må skrive i dine salgsmails

Ditte Ydegaard

Brev-1

Har du skrevet noget ala det her i emnelinjen i en af dine salgsmails?

“Få en GRATIS demo!!”

Så er der forbedringsmuligheder, skal vi ikke bare sige det sådan.

Et af punkterne på listen over ting, du IKKE skal skrive i dine salgsmails, handler nemlig om, hvorfor du aldrig skal skrive ordet ‘gratis’ i din emnelinje, og heller ikke bruge store bogstaver eller udråbstegn.

Få svaret på hvorfor i denne artikel sammen med andre vigtige don’ts, du skal udrydde i dine e-mailvaner.

Her er 6 ting du ganske enkelt IKKE må skrive i dine salgsmails:

 

1. Absolut intet, som er irrelevant for kunden

Selvom du har meget på hjerte, så brug 2 minutter før du skriver din salgsmail på at spørge dig selv: “Hvad er relevant information for netop denne kunde?”.

Når det kommer til e-mail, gælder udtrykket less is more.

En gennemsnitlig vidensarbejder modtager dagligt mellem 50-100 mails i indbakken, hvilket betyder, at vi scanner vores mails for interessant information med lynets hast.

Hvis du kan formulere dig kort og præcist og kun inkludere relevant information i din salgsmail, signalerer du, at du respekterer modtagerens tid. Dermed er der langt større chance for, at kunden faktisk læser og responderer på din mail.

Eksempler på typisk irrelevant indhold i salgsmails: 

 • Kundecases med en helt anden kontekst end modtagerens

 • Information om sælgerens baggrund

 • Value propositions som ligger uden for kundens interesseområde

 

TIP!

Jo mere du kan tilpasse din salgsmail til den enkelte modtager, jo større chance er der for, at kunden kan se værdien i din henvendelse.

 

 

2. Stavefejl og tastatursvipsere

Stavefejl kan tilgives, men de udstråler, at du ikke har brugt tid på at skrive mailen og ikke læst den igennem til sidst, hvilket er sjusket.

Hvis du skriver mails på engelsk, er Grammerly et genialt værktøj til at rydde op i stave- og trykfejl. 

Førstepladsen i stavefejl, du ikke vil lave i dine salgsmails, går til at stave kundens navn forkert. Når jeg nu hedder Ditte, så har du tabt mig allerede i første linje, hvis du indleder med ”Hej Didde”.

 

3. Call-to-actions øverst i din salgsmail

Selvom det er helt korrekt, at du skal get to the point, så er du nødt til at etablere noget værdi, INDEN du indsætter din opfordring til kunden.

Her er et eksempel på en mail, hvor sælgeren har indsat sin opfordring, inden han overhovedet introducerer sig selv. 

 

Hej Anders,

Jeg har endnu ikke haft æren af at møde dig, men jeg vil rigtig gerne introducere mig selv for dig. Skal vi sætte et 15 minutters møde i kalenderen, når du har tid? 

Din interesse i vores e-bog fortæller mig, at du er frontløber på at skabe den bedste kundeoplevelse i din virksomhed. Det synes jeg er en vigtig prioritering, og jeg kan hjælpe dig med at blive endnu bedre. 

Vi snakkes ved! 

Mange hilsner Jacob

 

Når man som modtager læser første linje i salgsmailen, tænker man: “Ehh, hvem er du?!”.

Gå hellere efter at starte med at præsentere den værdi, du kan tilbyde med dit produkt eller din ydelse og indsæt først derefter din call-to-action. 

 

TIP!

Nøjes med at inkludere én call-to-action i din salgsmail, så du ikke risikerer, at kunden slet ikke foretager nogen handling, fordi han/hun drukner i mulighederne

 

 

4. STORE BOGSTAVER og udråbstegn!!!!

Udråbstegn

Ingen kan lide at blive råbt ad, og det er den følelse, man sidder tilbage med, hvis man modtager en mail med indhold i stil med: “TJEK LIGE DET HER UD!!”.

Hvis du gerne vil fremhæve en sætning i din mail, så prøv i stedet at gøre den fed eller giv den en farve. Pas dog på med at overgøre det, da voldsom formatering udstråler, at mailen er automatiseret marketing.

Selvom du har lyst til at skrive udråbstegn bag på dine sætninger, fordi indholdet virkelig er banebrydende (!), så prøv at modstå fristelsen.

Især flere udråbstegn i træk er strengt forbudt (!!!).

En overdreven brug af udråbstegn øger både risikoen for, at din mail ender i spam og giver indtryk af at være for meget i modtagerens øjne.

Hvis du gerne vil afslutte en sætning med et kapow, så brug i stedet en emoji, som udtrykker den følelse, du gerne vil fremkalde hos kunden. 

 

5. Spam-ord

Undgå som minimum klassiske spam-ord i emnelinjen, men helst også i selve mailen.

Hvis du bruger spam-ord, risikerer du, at modtagerens mailsystem sidestiller dig med en random person fra Indien, der udråber dig til vinder af den helt store milliongevinst, hvis du altså liiiige tilføjer dine kontooplysninger.

Det er den sikre vej til junk-mappen.

Salgsmedarbejdere har det med at anvende spam-ord, da deres mails jo som bekendt er salgsrelaterede og derfor naturligt indeholder ord som ’rabat’ eller ’gratis’.

Som sælger bør du derfor tjekke dine mails ekstra godt efter i sømmene for fremtrædende spam-ord, så du ikke bliver fanget i spam-filteret ligesom mere end 50% af alle mails.

Typiske spam-ord, du skal undgå i din salgsmail: 

 • Rabat 

 • Tilbud 

 • Gratis

 • Vind

 • Penge

 • Luksus

 • Salg

 • Unik

 • Præmie 

 • Udvalgt 

 • Eksklusiv 

 • Gevinst

 • Test

 • Klik

 • Køb

 • Sidste chance


6. Overdrivelser og usandheder

Uanset om det bare er en lille hvid løgn eller lidt ekstra krymmel på sandheden, så er det ALDRIG en god idé at lyve i salgsmails. 

Her er et eksempel: 

“Jeg skriver til dig, for at følge op på vores tidligere dialog”

Det er sådan set en fin opening line, hvis vi altså har haft en dialog.

Hvis du bare har haft sendt mig en mail før, som jeg ikke har åbnet, så er det mildest talt en overdrivelse at kalde det en dialog.

Når jeg finder ud af, at du har snydt mig til at åbne din mail, kan du være sikker på ikke at få et svar tilbage.

Selvom det er fristende at pynte på sandheden, vil det ofte give bagslag, så undlad det i dine salgsmails.

Det gælder også, når du taler om den værdi, dit produkt eller service tilbyder. Lov aldrig mere, end du kan holde. 

 

Nu er du Lord of E-mails - næsten

Fandt du ingen af punkterne på listen i dine mails? Eller har du været i gang med den helt store Marie Kondo-oprydning i dine mailskabeloner?

Uanset, så er du nu bedre rustet til at skrive salgsmails, som ikke ryger direkte i junkmappen og faktisk bliver åbnet af dine modtagere.

Next step er at gøre dine salgsmails mere personlige og tilpasse dem til hver enkel modtager. Det lyder måske som et stort arbejde, men det virker faktisk.

Vi har samlet 4 tips til at skrive en personlig salgsmail til dig, som du kan bruge til at optimere dine salgsmails.